Δελτία Τύπου

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 15:59

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης σε όλες τις σχολικές δομές

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης σε όλες τις σχολικές δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου ενόψει της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς.
Σε ένα νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του Covid-19, η Δημοτική Αρχή έδωσε ιδιαίτερηη βαρύτητα στην εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών υγιεινής των σχολικών κοινοτήτων. Πραγματοποιήθηκαν προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία, εργασίες καθαρισμού σε όλους τους αύλειους χώρους και σχολαστική καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των κτιρίων με την πλήρη τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε και διανεμήθηκε υγειονομικό υλικό (μάσκες μιας χρήσης και αντισηπτικά) για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών. Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης του προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων και τη Δευτέρα όλοι οι προσληφθέντες θα βρίσκονται στη θέση εργασίας τους στα σχολεία του Δήμου που έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών συστηματικού καθαρισμού ως μέτρο πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να συνδράμει στην προσπάθεια δημιουργίας ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.