Δήμαρχος

dhmarxos samou

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΝΤΖΟΣ

Δημάρχου Ανατολικής Σάμου

O Γεώργιος Στάντζος γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1967 στην πόλη της Σάμου και εξελέγη για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές του Δήμου Βαθέος το 1998, σε ηλικία μόλις 31 ετών, εκτελώντας χρέη Αντιδημάρχου.

Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Λογιστικής και επί σειρά ετών εκλέγονταν στα Διοικητικά Συμβούλια της Σχολής του. Αμέσως μετά και αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως Φοροτεχνικός στη Σάμο.

Είναι έγγαμος με την Μαρία Καραθανάση καθηγήτρια Φυσικό και πατέρας δύο παιδιών της Αγγέλας και της Ιωάννας.

Πολιτική Δράση

Τα έτη 2000-2002, ασκεί τα καθήκοντα του ως Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος στους τομείς Νεολαίας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 εκλέγεται και πάλι πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Το έτος 2006 υποψήφιος στις Νομαρχιακές εκλογές, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων του Νομού.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σάμου, από το έτος 2007 μέχρι και το 2010

Το έτος 2011 αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιδημάρχου κατέχοντας την πρώτη θέση στις δημοτικές εκλογές του ενιαίου Δήμου και από το έτος 2012 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 δηλώνει την παραίτησή του από τα όργανα και από μέλος του ΠΑΣΟΚ και παραμένει ενεργός πολίτης χωρίς πλέον να συμμετέχει σε κομματικό φορέα, έως και σήμερα.

Από το Νοέμβριο του 2014 έως και σήμερα, εκτελεί καθήκοντα άμισθου Ειδικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου.

Διετέλεσε ενεργό μέλος της Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σάμου και είναι μέλος των οργάνων πολιτικής προστασίας -ΣΟΠΠ της ΠΕ Σάμου και του ΣΤΟ του Δ. Σάμου- του Νομού.

Διετέλεσε ενεργό μέλος της Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σάμου και είναι μέλος των οργάνων πολιτικής προστασίας -ΣΟΠΠ της ΠΕ Σάμου και του ΣΤΟ του Δ. Σάμου- του Νομού.

 

Κοινωνική Δράση

Είναι ενεργό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Βαθέος και του Συλλόγου Εθελοντών πυροσβεστών Παλαιοκάστρου, καθώς υπήρξε από τους αρχικούς συντελεστές δημιουργίας τους.

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου και μέλος της διασωστικής του ομάδας.

Μέλος του Ερυθρού Σταυρού Σάμου και του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με την αυτόνομη κατάδυση και τον αθλητισμό.