Δελτία Τύπου

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021 04:25

30η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης WorldMSDay

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS) ή Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που καταστρέφει τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ικανότητα επικοινωνίας τμημάτων του νευρικού συστήματος και να δημιουργούνται σωματικά, πνευματικά και ψυχιατρικά προβλήματα στον πάσχοντα.
Το φετινό σύνθημα της καμπάνιας είναι “I Connect, WeConnect” και η ετικέτα #MSConnections και έχει να κάνει με την οικοδόμηση της κοινοτικής σύνδεσης, της αυτο-σύνδεσης και τις συνδέσεις για ποιοτική φροντίδα.
Αυτή η εκστρατεία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με μέλη του παγκόσμιου κινήματος MSIF, θα προκαλέσει να εξαλειφθούν κοινωνικά εμπόδια που αφήνουν τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση, να αισθάνονται μοναχικά και κοινωνικά απομονωμένα.
Είναι μια ευκαιρία να υποστηρίξουμε καλύτερες υπηρεσίες, να επιβραβεύσουμε τα δίκτυα υποστήριξης και να υπερασπιστούμε την αυτο-φροντίδα. Στόχος, η κατάργηση στα προκλητικά κοινωνικά εμπόδια και το στίγμα με αποτέλεσμα τα άτομα που πλήττονται και αισθάνονται μοναχικά και απομονωμένα, χτίζοντας κοινότητες και υπηρεσίες φιλικές αλλά και εφαρμόζοντας αποτελεσματικές θεραπείες.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα φωταγωγήσει, συμβολικά, αύριο 30/05/2021, από 21:00 έως 24:00, το Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, με το συμβολικό πορτοκαλί χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, το χρώμα της ζωής και της ελπίδας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας και στις οικογένειές τους.