Δελτία Τύπου

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 09:29

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης από τη Be-Live

Το σωματείο Be-Live ιδρύθηκε για να προσφέρει τη δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε υπογόνιμα ζευγάρια που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το σοβαρό οικονομικό βάρος της μεθόδου.
Η προσπάθειά τους, που ξεκινάει έχοντας ως αφορμή το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και την οικονομική κρίση της πατρίδας μας, είναι να συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην απάλυνση της αγωνίας των ζευγαριών και στην πραγματοποίηση του ονείρου τους για την απόκτηση ενός παιδιού.
Η Be-Live ξεκίνησε την δράση της πριν από δύο χρόνια, θέτοντας ως αρχικό στόχο της να προσφέρει 20 εξωσωματικές τον πρώτο χρόνο. Παρά την πανδημία και τις δυσκολίες που προέκυψαν, έχουν ήδη πραγματοποιήσει 30 κύκλους εξωσωματικής και έχουν ήδη 15 παιδάκια της Be-Live!
Από την αρχή, δίνεται προτεραιότητα στην περιφέρεια, αφ’ ενός για οικονομικούς λόγους, αφού εκεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες εξωσωματικής έχει και γεωγραφικούς περιορισμούς, και αφ’ ετέρου για συμβολικούς λόγους. Το πρόγραμμά τους ξεκίνησε από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Κάσο, με στόχο να επεκταθούν σε πολύ περισσότερα νέα ζευγάρια στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, μέχρι την άκρη της Ελλάδας, το Καστελόριζο.
Το έργο τους βρήκε απήχηση στον ιατρικό κόσμο, ώστε εκτός από τους Ιδρυτές ειδικούς ιατρούς Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, να προστεθούν 30 ακόμη εθελοντές συνεργαζόμενοι ιατροί και 8 συνεργαζόμενα κέντρα εξωσωματικής.
Η Be-Live καλύπτει το σύνολο του κόστους για την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, το οποίο περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες εξόδων: του ιατρού, των φαρμάκων και της νοσοκομειακής δαπάνης.
Οι υποψήφιες μητέρες θα πρέπει να πληρούν τα οικονομικά και ιατρικά κριτήρια που έχει θέσει η Be-Live, ώστε να διασφαλίζεται η δίκαιη πρόσβαση στην κοινωφελή αυτή δράση (π.χ. το οικογενειακό εισόδημα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5-10 χιλιάδες ευρώ ετησίως), αφού σκοπός είναι να βοηθηθούν τα υπογόνιμα ζευγάρια που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα να καταφύγουν στην εξωσωματική για να αποκτήσουν παιδί.
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στηρίζει αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης και αρωγής της Be-Live που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο ζήτημα της υπογονιμότητας και των σύγχρονων δυνατοτήτων για την αντιμετώπισή της.
Ενημερωθείτε για τη δράση της BE-LIVE και τις προϋποθέσεις για τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης στις διαδικτυακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 12:00 και την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 12:00.
Για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο
https://be-live.gr/events/