Διαβουλεύσεις

Η κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ανατολικής Σάμου , έχει σκοπό την καταγραφή των στρατηγικών στόχων και των Αξόνων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η οργάνωσή του θα στηριχθεί στους κάτωθι πυλώνες:

- Βιωσιμότητα της Διοικητικής και της Οικονομικής Ικανότητας του Δήμου Ανατολικής Σάμου (στη συγκεκριμένη ενότητα θα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις ψηφιακής διακυβέρνησης, ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού, απλούστευση διοικητικών διαδικασιών).

- Κοινωνική Μέριμνα και Προστασία (στη συγκεκριμένη ενότητα θα περιλαμβάνονται δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας ανηλίκων και ενηλίκων, δημιουργία κέντρων δημιουργικής απασχόλησης , δράσεις εκπαίδευσης, Πολιτισμός και Αθλητισμός καθώς και δράσεις πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων).

- Πράσινη Ανάπτυξη και Βελτίωση της ποιότητας ζωής (στη συγκεκριμένη ενότητα περιλαμβάνονται δράσεις ΑΠΕ, πράσινες υποδομές, ηλεκτροκίνηση, υποδομές μεταφορών, χώροι πρασίνου, καθαριότητα, στάθμευση, διαχείριση απορριμμάτων, ύδρευση, αποχέτευση).

- Υποδομές (κτιριακές εγκαταστάσεις, ανάπτυξη και ενίσχυση κτιριακών βαθμίδων, αστική ανάπτυξη, πολεοδομία, υποδομές και τεχνικά έργα, κλπ.)

- Τουρισμός - Εξωστρέφεια και Συνεργατικότητα ( στη συγκεκριμένη ενότητα θα περιλαμβάνονται δράσεις προώθησης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, δράσεις τουριστικής προβολής και ενίσχυσης της συνεργατικότητας, δράσεις δικτύωσης και πρωτοβουλιών του Δήμου Ανατολικής Σάμου).

- Τοπική Οικονομία και Απασχόληση (στη συγκεκριμένη ενότητα θα περιλαμβάνονται δράσεις βελτίωσης μεθόδων εργασίας και την καλύτερη οργάνωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την παρακολούθηση, την παρακολούθηση και εποπτεία στους τομείς της αξιοποίησης των φυσικών πόρων, της ενέργειας και της βιομηχανίας, την προστασία του καταναλωτή, την προώθηση της απασχόλησης και την εφαρμογή ενεργειών τουριστικής ανάπτυξης)

Παρακαλούμε κατεβάστε τα συνημμένο αρχείο, συμπληρώστε το ερωτηματολογίο και αποστείλετε στα κάτωθι email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμες πληροφορίες και να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει την αποτύπωση και την αξιολόγηση των δεδομένων και τη Β Φάση Διαβούλευσης.

Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία, προκειμένου να προδιαγραφούν οι άξονες βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο Ανατολικής Σάμου, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της «τοπικότητας» του σχεδιασμού. Επίσης μπορείτε να κατεβασετε και την Παρουσίαση της Α' Φάσης Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου για την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου μας, με τη συμμετοχή παραγωγικών

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Ερωτηματολόγιο Δημόσιας Διαβούλευσης Παρουσίαση Α' Φάση Διαβούλευσης